Transport GRATUIT la comenzi de minim 350 lei.

Ingrijire par cret

Ingrijire par cret

Dragă fată cu părul frumos și creț, întotdeauna părul tău este în centru atenției, așa-i? Îți sună cunoscut replicile „ Wow, ce păr superb și creț ai!” „Ce n-aș da să am și un astfel de păr!” ? În timp ce toate privirile și complimentele sunt îndreptate către tine, tu știi foarte bine cât de greu este să-l îngrijești și de câtă atenție are nevoie acesta!

 

În acest articol vorbim despre părul creț, despre îngrijirea specială a acestuia, atât la femei cât și la bărbați și bineînțeles îți vorbim despre cele mai bune remedii și sfaturi pentru îngrijirea zilnică a părului creț. Ia notițe și oferă-i părului tău tot răsfățul cuvenit!

 

Ce este părul creț și de ce are nevoie de o îngrijire specială


Sursă: freepik
 

Părul creț este fără îndoială visul multor femei, dar spre deosebire de părul drept, buclele sunt mai greu de îngrijit, fapt care îl transformă într-o misiune dificilă atunci când vine vorba de aranjat. 

De cele mai multe ori, femeile cu păr creț se confruntă cu tendința de uscare a acestuia, riscând să se deshidrateze mai des, să se despice la vârfuri și chiar să se rupă. Contrar părului drept, părul creț conține mai puțină cheratină (proteină). Mai mult decât atât, datorită formei spiralate a buclelor, hidratarea și sebumul pătrund mai greu din scalp spre lungimea părului, iar vârfurile vor avea tendința să fie mai fragile și să se electrizeze.

Un factor extern care poate afecta foarte mult părul creț este soarele, iar pentru a-l proteja părul creț are nevoie de hrănire și hidratare constantă. 

O rutină adecvată de îngrijire a părului creț, produsele potrivite pentru acest tip de păr și atenția necesară pot fi rețeta secretă pentru o dezvoltare armonioasă a buclelor tale. Citește în continuare și descoperă produsele care nu ar trebui să lipsească din rutina ta de îngrijire a părului creț.  

 

Ce produse de îngrijire folosim pentru părul creț natural


Sursă: freepik

 

Când vine vorba despre îngrijirea părului creț natural, produsele alese joacă un rol esențial. Ele sunt cele care trebuie să-i ofere părului tău nutrienții și hidratarea de care acesta are nevoie.  

 

Dacă vrei să-ți formezi o rutină de îngrijire a părului creț și să te bucuri mereu de bucle superbe și sănătoase, iată câteva produse pe care părul tău le va adora!

 

 

1. Șampon tratament cu keratină pentru hidratare intensă


 Șampon tratament RESTRUCTURANT și HIDRATANT pentru păr cu KERATINĂ - Shot - 950 ml

 

Alegerea unui șampon potrivit este foarte importantă mai ales când vine vorba de părul creț natural care este mai pretențios. Tocmai de aceea, buclele părului creț merită toată hidratarea și hrănirea pentru un aspect sănătos și strălucitor. 

Deoarece părul creț conține mai puțină Keratină/proteină față de părul drept, acest șampon vine ca un ajutor de care au nevoie buclele tale. Acesta va revitaliza firul de păr și îi va oferi toți nutrienții de care are nevoie. 

 

2. Balsamul de păr este un pas foarte important din rutina de îngrijire a părului creț natural. O idee bună este și aplicarea unui balsam fără clătire care va închide umiditatea în interiorul firului de păr pentru un timp îndelungat. 

Cele mai bune produse pentru păr creț care asigură părului deteriorat doza necesară de proteine trebuie să conțină: colagen, cheratină, proteine din mătase sau grâu și/sau peptide. 

 

 

3. Mască restructurantă cu Keratină

Mască restructurantă cu KERATINĂ - Shot - 250 ml

 

Un alt produs care nu ar trebui să lipsească din îngrijirea părului creț natural este masca hidratantă. Masca hidratantă pentru păr creț trebuie aplicată minim o dată la două săptămâni. Aceasta restabilește elasticitatea părului și îl hidratează în profunzime. 

 

Aplică pe părul clătit și implicit umed, așteaptă câteva secunde pentru aceasta să acționeze și apoi clătește iar.

 

4. Ulei PRO OIL pentru un păr sănătos și strălucitor


 

Ulei de păr PRO.OIL - PRO.CO

 

Poți apela și la ajutorul unui ser sau ulei de păr, pe care să-l aplici între spălări. Formula specifică a uleiului de păr PRO.OIL acționează direct asupra părului fără a-l unge și a-l încărca. Perfect pentru a face părul să fie mai sănătos, mai hidratat și mult mai strălucitor.

 

5. Curly ON -  spumă fixativă ideală pentru bucle rebele


Spumă fixativa pentru păr creț CURLY ON PRO
 

Când vine vorba de aranjarea părului creț natural, poți apela cu încredere la spumele și gelurile de păr care nu îngreunează părul. Aceasta este o spumă special creată pentru părul creț, care asigură hidratarea și nu încarcă părul. Totodată reușește să le ofere buclelor un aspect natural și catifelat. 

 

Acestea sunt doar o parte din produsele la care poți apela când vine vorba de părul tău. Ceea ce trebuie să știi este că rutina de îngrijire este esențială dacă ai un păr creț natural și vrei să-l îngrijești corespunzător. Fiecare produs joacă un rol important și este acolo pentru a-i oferi părului tău hidratarea și nutrienții de care are nevoie. 

 

 

Ingrijirea parului cret la barbati


Sursă: glaminati 

 

Îngrijirea părului creț la bărbați trebuie să urmeze o rutină similară rutinei îngrijirii părului creț în cazul femeilor. O rutină bine formată îi poate oferi acestuia hidratarea și hrănirea de care are nevoie.

 

Deoarece părul creț este mult mai sensibil și pretențios spre deosebire de celelalte tipuri de păr, această rutină nu trebuie să fie tratată cu superficialitate. Așa că, dacă te numeri printre bărbații cu păr creț, răpește-ți din timpul tău și acordă-i atenția necesară.

 

Poți urma aceeași rutină ca și în cazul femeilor. Un șampon potrivit pentru tipul tău de păr și o mască la o perioadă de 2 săptămâni  pentru a spori hidratarea acestuia. Încearcă să nu schimbi șamponul foarte des. Este important să-l găsești pe cel potrivit părului tău și să-i dai acestuia perioada cuvenită de acomodare. 

 

Când vine vorba de aranjarea părului, spre deosebire de femei care pot apela la diverse împletituri și tipuri de prindere pentru a evita aranjarea buclelor în fiecare zi, bărbații sunt nevoiți să se ocupe de aranjarea acestuia chiar în fiecare zi. 

 

Pentru aranjare folosește o spumă de păr sau un gel care îți vor fixa buclele rebele fix așa cum dorești.

 

Iată două produse care fac echipă bună cu părul creț:

 

 

6. Spumă fixativă „Curly ON”  pentru păr creț și rebel

 

Spumă fixativa pentru păr creț CURLY ON PRO

Spuma fixativă pentru păr creț te va ajuta în aranjarea părului zi de zi, indiferent de ocazie. Aceasta îi va oferi un aspect fresh, iar buclele tale nu vor mai fi la fel de rebele.

 

7. Pudră de volum pentru un aspect fresh și proaspăt coafat


GLEMEN - Pudra de volum 20g

 

Această pudră de volum este potrivită pentru toate tipurile de păr și te va ajuta în fixare buclelor rebele. Datorită formulei, părul nu rămâne încărcat și poți oricând să reaplici pe părul uscat. Părul tău se va bucura de un aspect fresh și perfect aranjat.

 

8. Gel de păr „Lasting Pro”

 
Gel cu putere mare de fixare LASTING PRO

 

 

Gelul cu putere mare de fixare este un alt produs pe care e bine să-l ai la îndemână atunci când îți aranjezi părul creț. Acesta te va ajuta în combaterea electrizării părului și la definirea buclelor.

 

Te rugăm să reții un aspect important! O rutină simplă cu produsele potrivite este tot ce are nevoie părul tău. Alege-ți cu grijă produsele și fii conștiincios cu această rutină. Părul tău va fi tot timpul sănătos și mulțumit, iar tu vei atrage mereu toate privirile!

 

Remedii naturale pentru îngrijirea părului creț uscat


Sursă: curlsmith

 

Părul creț va fi predispus adesea la uscare și deteriorare. Tocmai de aceea, părul creț va avea mereu nevoie de mai multă hidratare. Tipul și textura părului variază de la o persoană la alta și nu există o soluție standard care să funcționeze pentru părul creț și uscat.

 

Există însă câteva remedii naturale care pot fi de folos în îngrijirea părului creț uscat:

 

Uleiul de cocos

Este cunoscut faptul că uleiul de cocos este bogat în acid lauric. Aplicat pe păr, acesta oferă hidratare și poate ajuta la echilibrarea nivelului de proteină de care are nevoie părul tău creț.

            Mod de folosire:

  • Aplică o cantitate mică de ulei de cocos în palmă și mai apoi masează-l ușor pe păr și pe scalp.

  • Lasă-l să acționeze 10-15 minute.

  • Spală părul cu șampon pentru a îndepărta uleiul de cocos.

  • Uleiul de cocos mai poate fi folosit și sub formă de mască pe care să o aplici pe păr peste noapte. 

 

Uleiul de argan

Uleiul de argan este recomandat pentru hidratarea părului, deoarece este foarte bogat în acid oleic și acid linoleic. Acesta conține și antioxidanți cum ar fi vitamina E.

          Mod de folosire:

  • Pune câteva picături de ulei de argan pe părul ud, înainte de coafare. 

  • Asigură-te că distribui uniform uleiul pe toată suprafața părului. De la rădăcină până la vârfuri.

  • Ai grijă să folosești doar o cantitate mică de ulei. În caz contrar riști ca părul să se îngrașe.

  • Poți folosi uleiul de argan și pe părul uscat între tratamente. 

 

Avocado

Avocado conține numeroase substanțe nutritive, care pot fi benefice părului creț și uscat. Acesta este bogat în vitamina A și E și poate hidrata părul creț, ajutând la eliminarea aspectului de păr rebel și electrizant. 

          Mod de folosire:

  • Amestecă avocado copt cu 2/4 linguri de ulei de cocos până obții textura unei măști. 

  • Aplică masca pe scalp și pe păr.

  • Acoperă părul cu un prosop și lasă-l să acționeze timp de 20-30 de minute. 

  • Spală părul cu șampon pentru a îndepărta masca.

  • Poți folosi această mască o dată sau de 2 ori pe săptămână.

 

Oțetul de mere

Aciditatea oțetului face minuni cu părul creț și îi oferă acestuia o strălucire aparte. De asemenea acesta are proprietăți antibacteriene și antifungice ajutând și la reducerea mătreții.

          Mod de folosire:

  • Amestecă ⅓ cană de oțet cu un litru de apă caldă. Toarnă cât este necesar pe păr și lasă să acționeze 2-3 minute. 

  • Clătește cu apă rece și spală părul cu șampon pentru a îndepărta și mirosul puternic.

  • Lasă părul să se usuce natural.

  • Poți folosi oțetul de mere o dată sau de 2 ori pe săptămână.

 

Metoda CG


Sursă: curlsmith

 

Dacă ai părul creț cu siguranță ai auzit cel puțin o dată de metoda Curly Girl. Dacă nu-ți este cunoscut termenul, îți explicăm noi în cele ce urmează ce presupune această metodă.

 

Totul a început de la cartea lui Lorraine Massey intitulată "Curly Girl: The Handbook", în care a introdus metoda Curly Girl. Metoda este o rutină de îngrijire a părului care ajută la curățarea buclelor tale de acele ingrediente agresive care le împiedică să-și atingă potențialul maxim.

 

Metoda CG recomandă, de asemenea și eliminarea pe cât posibil a obiceiurilor dăunătoare, cum ar fi uscarea cu prosopul sau coafarea cu ajutorul dispozitivelor ce emană căldură. Iar scopul metodei este de a readuce energia și strălucirea care vin odată cu un păr sănătos. 

 

Prima etapă a metodei Curly Girl este îndepărtarea substanțelor nocive cu ajutorul unui șampon cu sulfați. Continuă spălarea părului cu un șampon fără sulfați, aplică o mască pentru tratamentul profund al firului de păr, folosește un balsam fără silicon sau alte substanțe dăunătoare, iar la final coafează-l cu un produs de styling. Ultimul pas (coafarea) este opțional.

 

Regulile metodei Curly Girl:

  • Fără produse care conțin sulfați.

  • Fără coafarea cu căldură. (uscător de păr etc.)

  • Fără produse care conțin alcool

  • Fără uscare cu prosopul. Lasă părul să se usuce natural.

  • Fără cantități mari de produse pe păr. Doar cât are nevoie părul tău.

  • Cunoaște-ți tipul de bucle și oferă-le atenția necesară.

  • Folosește un pieptene cu dinți largi.

 

Nu vei ști dacă metoda Curly Girl funcționează pentru tine până nu o încerci pe buclele tale. Ține cont însă că este esențial să-ți cunoști tipul buclelor pe care le ai. Așadar, dacă părul tău este drept sau creț, nu-ți fie teamă să încerci lucruri noi, dar nu uita că rezultatele pot fi diferite de la o persoană la alta. 

 

Sfaturi pentru îngrijirea zilnică a părului creț la femei și bărbați


Sursă: oprahdaily
 

Indiferent dacă ești femeie sau bărbat și părul tău creț este mai tot timpul rebel, iată câteva sfaturi utile pentru îngrijirea zilnică a părului creț de care să ții cont:

 

  • Nu șampona în exces. Părul creț este deja uscat, iar spălatul excesiv nu face altceva decât să-l usuce și mai tare și să-l facă mult mai greu de aranjat. 
  • Redu folosirea căldurii. Încearcă să-l speli cu apă rece sau călduță și nu folosi aparate de styling ce utilizează căldura pentru uscare sau coafare. 
  • Nu folosi prosopul pentru uscare. Lasă părul să se usuce natural în propriul lui ritm.
  • Folosește un pieptene cu dinți rari. După spălare sau atunci când vrei să-l aranjezi, folosești un pieptene cu dinții rari pentru a nu rupe firul de păr și pentru a nu strica spirala buclelor tale. Iată o variantă de pieptene cu dinți largi pe care o poți folosi:

 

Pieptene cu dinți rari pentru păr creț și rebel



Pieptene cu dinti rari NATURAL TENDENCY

Acesta te va ajuta în pieptănarea, descurcarea și chiar coafarea părului.  Este recomandat persoanelor cu un păr creț și rebel, cu bucle naturale, care pot întâmpina mici dificultăți la pieptănare.

 

  • Acordă o atenție deosebită îngrijirii părul tău. Așa cum am menționat și mai sus părul creț are nevoie de o atenție sporită spre deosebire de părul drept. Alege-ți cu atenție produsele și ai grijă să folosești săptămânal măști și produse speciale pentru părul creț, pentru a-l hidrata constant. 

 

Părul tău creț este un dar frumos de care trebuie să ai mare grijă. Da, procesul de îngrijire al părul creț poate fi mai dificil, dar rezultatul merită efortul. Vei avea un păr bogat frumos și sănătos, care va fi mereu în centrul atenției. Iar buclele tale perfecte vor întoarce toate privirile!

 

Suport clienti LUNI - VINERI: 8:00 - 16:00

0743199979 0720033996 contact@visuel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!