Cum îți alegi oxidantul pentru păr?

Cum îți alegi oxidantul pentru păr?

Oxidantul este un element esențial în procesul de colorare a părului. Alegerea corectă a acestuia poate face diferența între o culoare vibrantă și sănătatea părului tău și un dezastru capilar. În acest ghid, vom explora cum să alegi și să folosești corect oxidantul pentru păr, fie că ești profesionist sau îți colorezi părul acasă. Vom discuta despre oxidantul de 1%, 3%, 6%, 9% și 12%, și vom oferi sfaturi practice pentru fiecare concentrație. 

Oxidantul, cunoscut și sub numele de peroxid de hidrogen, este un agent chimic care ajută la deschiderea cuticulei părului, permițând vopselei să pătrundă și să-și facă efectul. Concentrația oxidantului este exprimată în procente, fiecare procentaj având un efect diferit asupra părului. 

Alegerea corectă a oxidantului 

Oxidant-crema-semi-lichid-3%-6%-9%-12%-coafura-visuel-beauty-shop-produse-profesionale-de-infrumusetare-dotari-saloane-infrumusetare [1]Oxidant de 1% - ideal pentru tonalizare, corectarea culorilor și procedurile delicate. Este cel mai blând oxidant și este perfect pentru părul foarte sensibil sau deja tratat chimic. Îl poți folosi pentru schimbări subtile de culoare, adesea folosit în combinație cu tonere pentru a elimina tonurile nedorite. 


Oxidant-crema-semi-lichid-3%-6%-9%-12%-coafura-visuel-beauty-shop-produse-profesionale-de-infrumusetare-dotari-saloane-infrumusetare [1]Oxidant de 3% - perfect pentru tonalizare, ușoară acoperire a firelor albe și deschiderea culorii naturale a părului cu până la un ton. Oferă rezultate subtile, ideale pentru rafinarea culorii naturale și menținerea sănătății părului.  

Oxidant-crema-semi-lichid-3%-6%-9%-12%-coafura-visuel-beauty-shop-produse-profesionale-de-infrumusetare-dotari-saloane-infrumusetare [1]


Oxidant de 6% - potrivit pentru acoperirea completă a firelor albe și pentru deschiderea părului cu 1-2 tonuri. Este cel mai comun oxidant folosit pentru colorările permanente. Folosește-l atunci când îți dorești schimbări vizibile de culoare și acoperire uniformă a firelor albe. 
 

Oxidant-crema-semi-lichid-3%-6%-9%-12%-coafura-visuel-beauty-shop-produse-profesionale-de-infrumusetare-dotari-saloane-infrumusetare [1]


Oxidant de 9% - ideal pentru deschiderea părului cu 2-3 tonuri, fie că dorești o schimbare dramatică a culorii sau pregătirea părului pentru nuanțe mai deschise. Acest tip de oxidant este potrivit pentru părul mai rezistent și mai gros.
 

Oxidant-crema-semi-lichid-3%-6%-9%-12%-coafura-visuel-beauty-shop-produse-profesionale-de-infrumusetare-dotari-saloane-infrumusetare [1]

Oxidant de 12% - folosit pentru deschideri extreme de până la 4 tonuri și pentru părul foarte rezistent. Este necesar să fii foarte precaut, deoarece poate cauza deteriorarea părului. Deschidere dramatică, ideală pentru schimbări radicale de culoare, dar trebuie utilizat cu măsură pentru a preveni deteriorarea. 
 

Cum să folosești corect oxidantul 

 1. Evaluarea stării părului: înainte de a alege oxidantul, evaluează starea părului tău sau a clientului. Părul sănătos poate suporta oxidantul de concentrație mai mare, în timp ce părul deteriorat sau tratat chimic ar trebui tratat cu oxidanți mai blânzi. 

 1. Amestecarea corectă: urmează instrucțiunile producătorului pentru a amesteca oxidantul cu vopseaua de păr. Proporțiile corecte sunt esențiale pentru obținerea rezultatelor dorite și pentru protejarea părului. 

 1. Testul de sensibilitate: realizează întotdeauna un test de sensibilitate înainte de aplicare pentru a evita reacțiile alergice. 

 1. Aplicarea: aplică amestecul uniform pe păr, asigurându-te că fiecare șuviță este bine acoperită. Utilizează instrumente de aplicare profesionale pentru precizie. 

 1. Timpul de acționare: respectă timpul de acționare recomandat de producător. Timpul prea lung poate cauza deteriorarea părului, în timp ce un timp prea scurt poate duce la rezultate incomplete. 

 1. Clătirea: clătește părul bine cu apă călduță după expirarea timpului de acționare. Aplică un balsam sau un tratament post-colorare pentru a hidrata și proteja părul. 
   

Tipuri de păr și oxidanți recomandați 

 • Păr subțire și fragil: utilizează oxidant de 1% sau 3% pentru a minimiza riscul de deteriorare. Aceste concentrații sunt suficient de blânde pentru a proteja părul sensibil. 
 • Păr normal: oxidanții de 3% și 6% sunt ideali pentru majoritatea procedurilor de colorare, oferind un echilibru între rezultate și protecție. 
 • Păr gros și rezistent: pentru schimbări mai drastice de culoare, oxidantul de 9% sau 12% poate fi utilizat, dar este important să monitorizezi starea părului pentru a preveni deteriorarea. 
 

Clienții întreabă, profesioniștii răspund 

Ce se întâmplă dacă folosesc un oxidant prea puternic pentru părul meu? Utilizarea unui oxidant prea puternic poate duce la deteriorarea severă a părului, inclusiv uscăciune extremă, rupere și sensibilitate crescută. 

Pot amesteca diferite concentrații de oxidant pentru a obține o anumită putere? În general, este recomandat să urmezi indicațiile producătorului și să nu amesteci concentrații diferite, deoarece acest lucru poate afecta rezultatele colorării și sănătatea părului. 

Cum pot minimiza deteriorarea părului după utilizarea oxidantului? Utilizează produse de îngrijire post-colorare, cum ar fi măștile hidratante și balsamurile reparatoare. Evită expunerea excesivă la căldură și utilizează un șampon blând. 

Vopseaua potrivită și accesoriile de care ai nevoie 

Pentru a obține cele mai bune rezultate în procesul de colorare a părului, este esențial să folosești vopsele de păr de calitate și accesoriile potrivite. Iată câteva dintre produsele pe care le recomandăm din oferta noastră: 

Vopsea profesională 

1. Vopsea de păr fără amoniac

Această vopsea este perfectă pentru cei care doresc o colorare delicată, fără mirosul puternic al amoniacului, protejând în același timp sănătatea părului. Este ideală pentru părul sensibil, vopsirea acasă, împrospătarea culorii naturale. Formula sa este îmbogățită cu uleiuri naturale, ceea ce conferă protecție și hidratare, rezultate naturale și strălucitoare. 

2. Vopsea de păr cu conținut redus de amoniac

Oferă un echilibru perfect între durabilitate și protecție, ideală pentru cei care doresc o colorare intensă și de lungă durată, dar cu un impact minim asupra sănătății părului. Poate fi utilizată pentru părul normal până la gros, acoperirea firelor albe, schimbări de culoare subtile până la moderate. Deși are un conținut redus de amoniac, oferă o acoperire excelentă a firelor albe, culori vibrante și durabile, protecție și îngrijire a părului. 

3. Vopsea de păr Creativity– culori îndrăznețe și intense

Concepută pentru cei care doresc să facă o declarație de stil, această gamă oferă culori vibrante și îndrăznețe care atrag toate privirile. O poți folosi dacă ai părul  normal până la gros, schimbări de culoare dramatice și stiluri unice. Folosind-o, îți poate oferi culori intense și vibrante, durabilitate excepțională, formule care protejează și hrănesc părul. Este perfectă pentru creativitate maximă.  
 

Accesorii pentru vopsire 

 • Pensule profesionale pentru aplicarea vopselei: Pensule de calitate superioară, cu peri moi și flexibili, pentru o aplicare uniformă și precisă a vopselei. 
 • Boluri de amestec: boluri ergonomice și ușor de curățat, perfecte pentru amestecarea vopselei și oxidantului. 
 • Foliile de vopsit: rezistente și ușor de folosit, asigurând separarea perfectă a șuvițelor pentru tehnici de balayage. 
 • Mănuși de protecție: mănuși de nitril rezistente la chimicale, pentru protejarea mâinilor în timpul aplicării vopselei. 
 

Alegerea și utilizarea corectă a oxidantului sunt esențiale pentru obținerea rezultatelor dorite în procesul de colorare a părului. Fiecare concentrație de oxidant are un rol specific și trebuie utilizată în funcție de starea și necesitățile părului. Urmează acest ghid pentru a te asigura că părul tău sau al clienților tăi va rămâne sănătos, vibrant și frumos colorat. Nu uita să evaluezi întotdeauna starea părului înainte de a alege oxidantul potrivit și să respecți instrucțiunile producătorului pentru cele mai bune rezultate. 


 

 

Suport clienti LUNI - VINERI: 8:00 - 16:00

0743199979 0720033996 contact@visuel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!