Transport GRATUIT la comenzi de minim 350 lei.

Cum să alegi șamponul și balsamul potrivit pentru tipul tău de păr

Cum să alegi șamponul și balsamul potrivit pentru tipul tău de păr

Părul este un atribut important al personalității tale și, deci, merită o îngrijire pe măsură. Atunci când îți dorești să ai un păr sănătos, trebuie să faci alegerile potrivite în materie de produse – fie că vorbim aici despre șampon, balsam, mască, tratamente, chiar și vopsea sau aparatură. Dacă aveai vreun dubiu până acum, să știi că șamponul și balsamul joacă un rol esențial în sănătatea și aspectul părului tău. Deși sunt atât de multe opțiuni pe piață, nu te lăsa fermecată de cele mai nou-apărute produse, de reclamele fascinante sau de recomandările persoanelor din jurul tău. Fiecare păr este diferit și va reacționa, la același produs, într-un mod diferit.  

Este un proces lung, de durată, care poate părea copleșitor, însă îți va face bine, atât ție, cât și părului tău, pe termen lung. De aceea, am creat acest ghid – pentru a te ajuta să înțelegi mai bine produsele și pentru a face alegerea potrivită pentru părul tău.  
 

Cum să identifici tipul tău de păr și produsele de care ai nevoie 

În funcție de grosimea firului de păr, părul poate fi catalogat în fir subțire, gros sau textură medie. Ia un fir de păr între două degete și verifică textura. În acest caz, nu există produse specifice pentru firul subțire sau gros, însă continua identificarea tipului de păr și folosește produsele potrivite, iar părul tău se va însănătoși treptat. 

Dacă părul tău se rupe și este aspru, înseamnă că ai părul uscat și vei avea nevoie de produse pentru hidratare. Dacă se simte uleios la atingere, înseamnă că este gras si poți folosi produse pentru părul gras. Dacă este echilibrat, înseamnă că nivelul de hidratare este optim. Vei știi rezultatul în același mod: luând un fir de păr între două degete. 

În funcție de aspectul părului, acesta poate fi cu volum sau fără. Dacă părul este ridicat de la rădăcină, înseamnă că ai volum suficient și poți opta pentru produse care nu oferă volum părului. Dacă, în schimb, este lipit de rădăcină, ai un păr cu un nivel scăzut de volum. Folosește, în acest caz, produse pentru volum. 

De-a lungul timpului, diverșii factori la care suntem supuși sau la care ne supunem părul și tenul pot duce la probleme specifice de scalp: mătreață, scalp uscat, dermatită. Pentru a diagnostica aceste probleme, îți recomandăm să vizitezi un medic dermatolog. El îți poate spune cu care din aceste probleme te confrunți și, în funcție de rezultat, poți opta pentru produsele potrivite. 

Dacă ai părul vopsit, folosește produse pentru părul vopsit, în paralel cu produse pentru problema specifică a părului tău sau pentru tipul tău de scalp. Majoritatea șampoanelor și balsamurilor pentru părul vopsit contribuie la menținerea culorii cât mai mult timp și cât mai intens, fără a ține cont de lipsa de volum, de părul gras, scalp uscat etc. 

Odată identificat tipul de păr, ai baza pentru alegerea produselor de păr potrivite.  
 

Caracteristicile produselor pentru îngrijirea părului 

În funcție de nevoile părului tău, îți prezentăm mai jos câteva lucruri de care să ții cont atunci când îți achiziționezi șamponul și balsamul. Deși este indicat să nu schimbi șamponul des, în cazul în care alegerea pe care ai făcut-o nu este cea potrivită, oprește folosirea produsului și încearcă altul. Odată ce ai găsit formula câștigătoare pentru părul tău, schimbă produsele doar după minim 6-9 luni
 

Ce caracteristici trebuie să aibă șamponul? 

Șamponul trebuie să fie special conceput pentru tipul de păr pe care îl ai: gras sau uscat, lipsit de volum, vopsit, degradat, deshidratat sau cu probleme specifice de scalp. Înainte de a face achiziția, asigură-te că lista de ingrediente conține ingredientele benefice pentru tipul tău de păr și nu uita să verifici posibilele alergii la unele dintre ele. De exemplu, dacă ai un scalp sensibil sau ești predispus/ă la alergii, caută un șampon fără parfumuri sau coloranți artificiali, cu o formulă blândă. 
 

Ce caracteristici trebuie să aibă balsamul de păr? 

Balsamul de păr trebuie să aibă proprietăți de hidratare, care ajută la prevenirea uscăciunii părului. Cele mai importante ingrediente dintr-un balsam sunt proteinele, deoarece ajută la reconstruirea firelor de păr. Totodată, uleiurile naturale oferă strălucire și previn degradarea părului. Pentru a evita încărcarea părului, indiferent de tipul de fir pe care îl ai, alege o textură ușoară - potrivită și pentru părul gras. Evită substanțele chimice – deci caută un produs fără parabeni sau silicon. 
 

Cum folosești corect șamponul și balsamul 

Rezultatele bune țin și de modalitatea de folosire a produselor. Dacă nu sunt folosite corect, acestea pot încărca scalpul, iar efectul dorit nu se va produce. Prima dată, înainte de șamponare, umezește-ți părul. Folosește o cantitate generoasă de apă, pentru ca acesta să fie înmuiat cât mai bine. Apa va deschide cuticulele firelor de păr și îl va pregăti pentru curățare.  

Toarnă o cantitate potrivită de șampon în palmă. Masează-l între mâini și aplică șamponul pe scalp și pe păr. Concentrează-te pe scalp și pe rădăcini, deoarece acestea sunt predispuse la acumularea de ulei și alte reziduuri. Masează scalpul cu mișcări circulare. După ce ai masat scalpul, clătește bine cu apă caldă. Asigură-te ca înlături complet șamponul, pentru a evita posibilele iritații. Dacă este nevoie, repetă procesul de spălare.  

După clătire, usucă puțin părul cu prosopul și aplică balsamul. De data aceasta, concentrează-te pe lungimi și nu pe scalp. Balsamul se aplică doar pe lungimi. Lasă balsamul să acționeze în funcție de indicațiile de pe ambalaj. Clătește balsamul cu apă caldă. Găsește balsamul potrivit pentru tipul tău de păr, pentru ca părul tău să fie catifelat și strălucitor. 
 

Ce greșeli trebuie să eviți atunci când îți speli părul? 

În primul rând, evită folosirea temperaturii ridicate a apei atunci când speli părul. Apa fierbinte poate afecta scalpul și poate duce la slăbirea firului de păr. În al doilea rând, nu te spăla pe cap zilnic – nu îți dorești să elimini uleiurile naturale care protejează părul. Spală-ți părul de 2 până la 3 ori pe săptămână, în funcție de tipul părului tău. 

De asemenea, nu este indicat să folosești o cantitate prea mare de produs (șampon sau balsam), pentru a evita încărcarea scalpului. Asigură-te că clătești foarte bine părul. Totodată, masează gentil scalpul în timpul spălării, pentru a nu deteriora părul sau a produce iritații scalpului. 

O altă greșeală destul de frecventă este utilizarea produselor care nu sunt potrivite pentru părul tău. În timp, ele pot duce la uscarea excesivă a scalpului sau chiar la acumularea de ulei. Totodată, schimbarea constantă a produselor poate afecta scalpul pe termen lung. Fiecare tip de păr și scalp este diferit și are nevoie de un timp diferit de acomodare la produse. Oferă-i părului tău timpul de care are nevoie și schimba prea des produsele folosite. 

De asemenea, evită aplicarea altor produse, în afară de șampon, direct pe scalp. Concentrează-te pe lungimi și pe vârfuri. Fiecare produs are anumite specificații, deci citește eticheta înainte de utilizare pentru a-l folosi corespunzător. 

Îngrijirea părului este mai mult decât o rutină de înfrumusețare. Este singura modalitate de a menține părul sănătos și strălucitor. Alegerea potrivită a produselor, în funcție de tipul tău de păr, este esențială pentru a obține aceste rezultate. Învață cum să îți dai seama de tipul de păr pe care îl ai, folosește produsele conform indicațiilor și evită cele mai comune greșeli care se produc în timpul spălării pe păr. Îți oferim consultanță gratuită prin email sau telefon pentru a face cea mai bună alegere pentru părul tău, pe termen lung.  

Suport clienti LUNI - VINERI: 8:00 - 16:00

0743199979 0720033996 contact@visuel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!