Cele mai bune sfaturi pentru a preveni căderea părului

Cele mai bune sfaturi pentru a preveni căderea părului

Căderea părului este o problemă des întâlnită în rândul femeilor. Acest fenomen este prezent în viața majorității femeilor, în special toamna și primăvara. Este bine de știut că în aceste 2 anotimpuri, intensificarea căderii părului este normală, comparativ cu alte anotimpuri. În medie, în fiecare zi pică aproximativ 200 de fire de păr, pentru a susține procesul de regenerare. Însă... ce facem când este vorba de mai mult de 200 de fire de păr? Atunci când vorbim despre o problemă care vine ca o consecință a comportamentelor noastre – fie că vorbim de alimentație, stres sau alți factori? Ei bine, trebuie să știm, în primul rând, care sunt factorii care contribuie la căderea accentuată a părului. În al doilea rând, hai să învățăm să prevenim căderea părului. Dacă tot ești aici și ți-ai luat din timp să citești acest articol, să aflăm împreună și ce produse poți folosi pentru a preveni sau diminua căderea părului. Dacă și tu te confrunți cu căderea excesivă a părului, rămâi cu noi! Avem sfaturi importante și interesante pentru tine, în cele ce urmează. 
 

Care sunt factorii care stau la baza căderii părului? 

Prima categorie de factori sunt cei genetici. Predispoziția genetică joacă un rol important în căderea părului. Dacă persoanele din familia ta au experimentat acest fenomen este posibil ca și tu, la un moment dat, să îl experimentezi. Același lucru se poate spune și despre dezechilibrele hormonale. Dacă ai în familie un astfel de istoric, și el poate să contribuie. Tot moștenită genetic este și alopecia androgenetică. Ce este ea? Ei bine, este, în termeni populari „diagnosticul” pe care majoritatea medicilor îl pun pentru căderea părului. Este strâns legată de hormonii androgeni și moștenirea genetică.  

A doua categorie și cea pe care de multe ori nu o conștientizăm este formată din elemente precum stresul, factorii de mediu, nutriția și alte afecțiuni medicale

Stresul este inamicul ascuns din viața noastră. De ce ascuns? Pentru că este prezent, în cantități mai mici sau mai mari, în fiecare zi. Orice eveniment poate fi perceput de corp ca fiind unul stresant și, pe termen lung, afectează diferite aspecte din viața noastră. Unul dintre ele este și părul. Deși suntem tentați să spunem că „m-am simțit stresat/ă, dar nu îmi cade părul mai mult” trebuie să știi că consecințele stresului nu vor apărea imediat. Este nevoie de 6 luni (sau mai mult) până la căderea părului cauzată de un episod stresant.  

Factorii de mediu poluarea și razele UV – sunt prezente zi de zi. Fie că ești la o terasă, că mergi la piscină, că ieși din casă să mergi la lucru sau la cumpărături, poluarea si razele UV te urmăresc. În timp, ei pot contribui la accentuarea căderii părului. Însă e bine de știut că ei nu sunt un factor atât de important care, fără altă cauză, să agraveze fenomenul pierderii părului.  

Nutriția și dietele deficitare sunt, în schimb, un factor uriaș și important. O alimentație săracă în nutrienții de care părul are nevoie pentru a se regenera – proteine, vitamine și minerale – poate afecta sănătatea părului. Prin „sănătate” nu ne referim doar la cădere, ci și la probleme de regenerare sau probleme ale scalpului (ex: dermatita). Privându-ți corpul de anumite alimente te poate ajuta în lupta cu câteva kilograme în plus, însă părul, pielea, unghiile și structura internă a corpului nu sunt de aceeași părere. Ele au nevoie de câte puțin din fiecare pentru a funcționa corespunzător. Ba chiar putem spune că are nevoie de unele „excese”, precum proteine, vitamina B12, zinc și fier

Pe deasupra acestor factori, se pune în discuție și istoricul medical. Dacă iei anumite medicamente pentru a trata alte afecțiuni, ele pot duce, în timp, la căderea părului. De asemenea, chiar și o simplă anemie sau o carență de calciu sau magneziu pot duce la același rezultat.  

Așadar, atunci când evaluezi care ar putea fi motivele pentru căderea părului, aruncă un ochi pe lista de mai sus și vezi care dintre ele se aplică și la tine. De reținut este însă că pentru o diagnosticare cât mai exactă și corectă, vei avea nevoie de un set de analize specifice și un consult la medicul dermatologic. Fiecare persoană este diferită, întocmai precum și tratamentul se adaptează de la o persoană la alta. 
 

Cum poți preveni căderea părului? 

În cazul în care te confrunți cu o cădere a părului însă nu extrem de accentuată, poți să previi agravarea acesteia cu câteva mici trucuri. 

  1. Menține o alimentație sănătoasă - oferă-i corpului tău toți nutrienții de care ai nevoie prin alternarea alimentelor, a grupelor de alimente. Chiar dacă ești, de exemplu, în timpul unei diete, poți reduce cantitatea alimentelor care nu se înțeleg cu pierderea în greutate, însă nu renunța de tot la ele. Focusează-te pe a-i da corpului tău zinc, fier și vitamina D în cantitățile zilnice de care are nevoie. Alimentele pe care nu trebuie să le eviți sunt ouăle, nucile, fructele și legumele. Și... dacă stăm puțin să ne gândim, le poți integra cu succes în dieta ta! 

  1. Evită episoadele stresante. Dacă știi că, de exemplu, un anumit loc sau anumite grupuri de persoane reprezintă un factor de stres pentru tine, încearcă să le eviți, pentru a menține un nivel de stres scăzut. Dacă totuși nu poți face acest lucru, încearcă să îți relaxezi corpul și mintea prin exerciții fizice regulate, yoga sau meditație.  

  1. Evită tratamentele agresive pentru păr și scalp. Folosire excesivă a produselor de styling pot contribui, în timp la producerea afecțiunilor scalpului- dermatita. Totodată, igiena scalpului este foarte importantă și, desigur, a tenului. Un ten care nu este îngrijit corespunzător poate contribui la dezvoltarea unor afecțiuni ale scalpului și implicit la căderea părului. Igiena de bază a scalpului este folosirea regulată a unui șampon și balsam adecvat pentru părul tău. Aici putem adăuga chiar și coafurile foarte strânse - ex. Prinderea constantă a părului într-un coc sau coadă, folosind un elastic. Deși pare un lucru inofensiv, presiunea exercitată asupra scalpului este foarte mare. În timp, va duce la căderea părului și la slăbirea rădăcinilor.  

  1. Protejează părul de soare. Atunci când mergi la piscină sau știi că urmează o expunere mai îndelungată la soare, folosește o eșarfă, un batic sau o pălărie/șapcă. Ele vor proteja atât părul, cât și scalpul. 
     

Ce produse poți folosi pentru a preveni căderea părului și care sunt produsele care te ajută să diminuezi apariția acestui fenomen? 

Gama Fall Check de la Pro.co este tot ceea ce ai nevoie pentru diminuarea căderii părului, dacă nu te confrunți cu un episod accentuat. Diagnosticul și recomandarea medicului sunt întotdeauna primordiale. 

Șamponul contribuie la curățarea și întărirea scalpului și a firelor de păr. Amestecul de ingrediente care stă la baza acestui produs stimulează creșterea părului și întăresc rădăcinile slăbite. Este un produs profesional, special destinat saloanelor, însă se poate folosi cu succes și acasă. Se aplică pe părul umed, se masează ușor și apoi se clătește. 

Tratamentul împotriva căderii părului sub formă de fiole întărește pielea scalpului și contribuie la creșterea densității capilare. Este un complex format din vitamina E, vitamina F și vitamina B5. Împreună acționează împotriva uscării și descuamării scalpului. De asemenea, combate procesele inflamatorii și hrănește celulele. Pentru un tratament intens, se recomandă 2 fiole pe săptămână, timp de 1 lună. Pentru un tratament de întreținere, 1 fiolă/săptămână este suficientă, timp de 1 lună.  

Este important să ai în vedere faptul că un anumit grad de cădere a părului este normal și face parte din procesul de regenerare. Însă, dacă observi o cădere excesivă sau o schimbare semnificativă în sănătatea părului tău, consultă un specialist pentru o evaluare corespunzătoare și un plan de tratament personalizat. 

Suport clienti LUNI - VINERI: 8:00 - 16:00

0743199979 0720033996 contact@visuel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!