Transport GRATUIT la comenzi de minim 350 lei.

Cele mai bune sfaturi pentru a obține rezultate optime la epilarea cu ceară

Cele mai bune sfaturi pentru a obține rezultate optime la epilarea cu ceară

Îndepărtarea părului nedorit este o rutină de îngrijire practicată din confortul casei, de multe doamne și domnișoare. Dacă și tu te numeri printre ele, ți-am pregătit un ghid complet pentru epilarea de acasă. Una dintre cele mai eficiente metode este și va rămâne (în ciuda noilor tehnici apărute) epilarea cu ceară. Însă, pentru ca aceasta să aibă rezultate pe termen lung și pielea ta să nu aibă de suferit, trebuie să fie realizată corect. Învață cum să îți pregătești pielea, cum să alegi ceara potrivită, cum să o aplici și, nu în ultimul rând, cum să ai grijă de pielea ta după epilare. Acest din urmă pas te va ajuta să eviți eventualele probleme precum foliculita. 
 

Cum să îți pregătești pielea pentru epilare? 

Înainte de a te epila, este bine să începi pregătirea zonei cu câteva zile înainte. Datorită acestui lucru, poți evita surprize neplăcute precum arsuri, fire de păr crescute sub piele, foliculita sau chiar ruperea firelor de păr în timpul epilării.
 

Exfoliază pielea 

Primul și de altfel cel mai important pas este să exfoliezi pielea. Acest lucru este necesar pentru a elimina primul strat de piele de la suprafață și, implicit, firele de păr crescute sub piele. De asemenea, așa te asiguri că ceara aderă în totalitate pe piele. În plus, îți spunem un secret: dacă pielea este exfoliată cu 1-2 zile înainte de epilare, procedura va fi mult mai lipsită de durere. 
 

Duș cald și piele uscată 

Un duș cu apă caldă chiar înainte de procedură va deschide porii și va face ca părul să fie smuls de la rădăcină mult mai ușor. Astfel, durerea va fi minimă și rezultatele maxime. Spălarea pielii înainte de epilare are și rolul de a elimina orice reziduuri de ulei, loțiune, creme etc. Este important însă ca pielea să fie complet uscată în momentul aplicării stratului de ceară pe piele.
  

Lungimea firului de păr 

Deși îți dorești o piele catifelată zi de zi, este foarte important ca firul de păr să aibă o lungime optimă. Dacă părul este prea mic acesta fie nu va fi îndepărtat, fie va fi rupt și va crește astfel riscul de a rămâne sub piele. Recomandarea noastră este de a nu epila părul dacă nu este suficient de crescut. Perioada de timp dintre două sesiuni de epilare ar trebui să fie de minim 3 săptămâni. Însă, în funcție de gradul de pilozitate și de timpul de creștere acesta se modifică. 
 

Expunerea la soare sau solar 

Înainte de epilare cu câteva zile este recomandat să NU te expui la soare sau să nu mergi la solar pentru proceduri de bronzare. Pielea arsă de soare este mult mai sensibilă în timpul epilării. Acest lucru poate duce la dureri mai mari și, desigur, la iritații la nivelul pielii. 
 

Pudră pentru bebeluși 

Dacă pielea nu este complet uscată sau dacă zona care urmează a fi epilată are urme de lichid sau transpirație (axilă, zonă inghinală), folosește o pudră pentru bebeluși. Aceasta are rolul de a usca imediat zona și de a lăsa ceara să adere cât mai bine pe piele, pentru rezultate optime. 

Sună complicat? În câteva sesiuni de epilare te vei obișnui cu aceste proceduri și îți vei da seama de importanța lor. Ține cont de ele atunci când îți propui să te epilezi și experiența ta va fi mai puțin dureroasă. 
 

Cum alegi ceara potrivită pentru pielea ta? 

Alegerea cerii pentru epilare este esențială, în special pentru pielea sensibilă. Dacă bifezi acest pas, vei obține rezultate optime și vei evita iritațiile și disconfortul din timpul procedurii. 

Ceara pentru epilare se găsește în două forme: caldă sau rece. Ceara rece se găsește în comerț sub forma unor benzi care se încălzesc ușor prin frecare între palme. De obicei, aceasta este o soluție rapidă pentru epilare părului facial. Fiind o zona sensibilă, poți opta pentru acest tip de ceară, dacă știi că fața ta este predispusă la iritații. Ea nu aderă atât de bine pe piele, ceea ce va minimiza riscul de apariție al iritațiilor. 

Ceara caldă, în schimb, este cea care se găsește sub diferite forme: în cartușe de 100ml, în cutii de 400 sau 800ml sau sub diferite forme solide. Primul pas atunci când optezi pentru ceara caldă este să ai aparatura necesară pentru încălzirea ei. Pentru cartușe vei avea nevoie de un încălzitor special. Pentru cutiile de 400 sau 800 ml vei avea nevoie de un încălzitor pentru ceară la cutie, iar pentru cea de diferite forme ai nevoie de un recipient din aluminiu care se introduce într-un încălzitor pentru ceara la cutie. 

În altă ordine de idei, haide să vorbim despre ceara potrivită pentru pielea sensibilă și cea normală, cu păr subțire sau gros. 
 

Pielea sensibilă 

Dacă ai pielea sensibilă, indiferent dacă firul de păr este gros sau subțire, vei avea nevoie de un produs care nu aderă atât de bine pe piele. Durata cât mai mică a contactului dintre ceară și piele este important atunci când ai pielea sensibilă. Există, în acest sens, ceară liposolubilă cu formulă pentru pielea sensibilă, cu proprietăți calmante sau cu ingrediente care contribuie la calmarea pielii. Unul intre ele este aloe vera. De asemenea, poți folosi si ceara Azulena, în special dacă ai pielea puțin iritată. 
 

Pielea normală 

Pentru pielea normală cu grad de pilozitate normal naturală - potrivită, de altfel, pentru toate tipurile de piele. Dacă ai însă un grad ridicat de pilozitate, ceara Titan este potrivită. În plus, ea este bună chiar și pentru pielea sensibilă, iritată, cu grad de pilozitate ridicat.  

Nu uita ca înainte de a folosi orice tip de ceară să faci un test pe o suprafață mică de piele. În acest fel te asiguri că nu îți va provoca alergii sau iritații. 
 

Tehnici pentru aplicarea corectă a cerii de epilat 

Aplicarea corectă a produselor pentru epilare este, cum spuneam și la începutul acestui articol, esențială pentru rezultatele dorite. Dacă utilizezi ceara caldă, folosește dispozitivul potrivit pentru încălzire (întocmai cum am descris mai sus). Indiferent însă de tipul de ceară folosit, iată câțiva pași care trebuie respectați: 

  1. Aplică ceara în direcția de creștere a părului. Astfel, reduci disconfortul și permiți cerii să adere cât mai bine pe piele 

  1. Aplică o hârtie pentru eliminarea cerii și lasă un capăt liber pentru a apuca de hârtie și a trage ceara. În cazul cerii tradiționale, desprindeți cu grijă o porțiune mică de ceară și trageți. 

  1. Sensul de tragere al cerii este în direcția opusă creșterii firului de păr pentru a o smulge de la rădăcină. În caz contrar, riscul de a rupe firul de păr este foarte mare. 

  1. Aplică ceara într-un strat subțire și uniform. Este mult mai ușor de îndepărtat. Reaplică pe zonă dacă este necesar. 

  1. Îndepărtează ceara repede – nu o lăsa să se răcească complet pentru a o trage. 

  1. Imediat după epilare aplică un produs pentru eliminarea reziduurilor de ceară și pentru a hidrata pielea. 
     

Îngrijirea pielii post-epilare 

Hidratarea de după epilare este foarte importantă. Dar... la fel de important este și loțiunea cu care hidratezi pielea – este recomandat să nu aibă parfum pentru a nu irita pielea. Totodată, evită expunerea la soare pentru minim 48h după epilare – pielea poate fi mai sensibilă și expunerea la soare cauzează iritații, roșeață sau pete. 

Dușurile fierbinți sau ședințele de saună trebuie să fie evitate în primele 24 de ore deoarece pielea se poate irita și riscul de a apărea foliculită crește. De asemenea, se recomandă purtarea hainelor de bumbac, cât mai lejere, pentru a lăsa pielea să respire. 

Fiecare persoană reacționează diferit la produsele de epilare, la accesoriile de epilare și la procedura în sine. Descoperă formula câștigătoare pentru tine și pielea ta, respectă regulile de îngrijire a pielii înainte și după epilare și bucură-te de o piele fină și sănătoasă pentru mult timp

Suport clienti LUNI - VINERI: 8:00 - 16:00

0743199979 0720033996 contact@visuel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!